(Hatha) YOGA

Hatha yoga is voor jong, ouder, man, vrouw, lenig of niet, beginner of gevorderde. Voor iedereen is het mogelijk yoga naar “eigen kunnen” te doen. Er is aandacht voor adem, ontspanning, souplesse, kracht en beweging. Kom thuis bij jezelf en ontdek wie je eigenlijk bent, diep van binnen.

In deze vorm van yoga wordt door lichamelijke, adem- en energetische oefeningen het denken tot rust gebracht. Lichaam en geest werken als een geheel en beïnvloeden elkaar over en weer.

Het “moeten” (prestaties leveren, vergelijken met anderen etc.) mag worden losgelaten.

Door yoga ontwikkel je zelfkennis en bewustzijn. Dit integreert zich gaandeweg in je leven zodat datgene wat zich in het leven voordoet bewust en meer ontspannen tegemoet getreden kan worden. Dit vergt training. De lessen dienen ervoor om jou gaandeweg inzicht te geven in hoe, hoe vaak en wat voor jou werkt en zo zul je een persoonlijke routine vinden waar je meteen en zeker later de vruchten van plukt.

Yoga betekent in balans komen. Door de oefeningen met volle aandacht uit te voeren ontstaat evenwicht, rust en harmonie. Als lichaam, adem en geest een eenheid vormen, beginnen de spieren beter samen te werken en raken ze bevrijd van overbodige spanning. Ook innerlijk heeft yoga een zelfde uitwerking (als je last hebt van onrust e.d.). Yoga bevordert de gezondheid en kan kwaaltjes helpen voorkomen of verminderen, bijv. vermoeidheid, slapeloosheid, hoofdpijn, rug- of schouderpijn. Laat het moeten maar los en leer (weer) voelen wat je lichaam je vertelt en heb geduld met jezelf.

Elke yogales wordt afgesloten met een complete ontspanning.

Raadpleeg bij twijfel altijd arts of specialist.

Yoga is voor iedereen met een nuchtere kijk op de wereld, een nuchtere interesse in yoga, besef van eigen verantwoordelijkheid, zorg voor je gezondheid en welzijn, en compassie met alles wat het leven te bieden heeft. Yoga is geschikt voor jong en oud. Voor iedereen met minimaal een redelijke gezondheid.

Yoga gaat uit van het zelfherstellend vermogen van het lichaam en werkt preventief, maar kan ook ondersteunend werken bij een genezingsproces.

Lestijden en Locatie

 

Lestijden:

Maandag 13.30 + 18.30 uur

Dinsdag 18.30 uur

Woensdag 20.30 uur

 

Najaar 2022: 20 sept. t/m 30 nov.

m.u.v. 25, 26 oktober

 

Reeds ingeschreven cursisten ontvangen begin augustus info over het najaar!

Wil je meedoen? Stuur een mailtje of whatsapp voor een proefles.

 

Leslocatie:

Dorpshuis de Lindehof,
Spijkse Kweldijk 53,
4212 CX Spijk gem. Lingewaal

Aanmelden/info/lesgeld:

06-33642800/eevvaa@live.nl

Workshops: Hormoonyoga / Autogene Training

Hormoonyoga is een serie dynamische, soms pittige, yoga-oefeningen gecombineerd met zachtere ter ontspanning, met een specifieke ademtechniek, concentratie- en visualisatie-oefeningen, waardoor de hormoonspiegel in balans komt/blijft en de hormoonklieren beter gaan samenwerken.

Hormoonyoga is kort gezegd een holistische, tevens verjongende, techniek die de aanmaak van vrouwelijke hormonen in vnl. de eierstokken, schildklier, bijnieren en hypofyse heractiveert hetgeen gunstige bijwerkingen geeft. Kan ondersteunend werken en zelfs klachten doen verminderen/verdwijnen.

 

Geschikt voor vrouwen van alle leeftijden en in alle levensfases die zelf willen werken aan een optimale hormoonbalans/gezondheid.

Voor de goede orde: je hoeft geen (overgangs)klachten te hebben!

Heb je die wel en wil je het heft in eigen handen nemen, dan ben je welkom.

Ervaring met yoga is niet nodig. Wel een nuchtere interesse.

 

Echter:
Niet geschikt bij hormoongevoelige borstkanker, ernstige endometriose, ernstige schildklier-/buik-/hartproblemen, grote myomen (vleesbomen), zwangerschap en Mirena-spiraal.

Hormoonyoga kan ik je in een paar lessen aanleren waarop je thuis door kunt gaan, eventueel ook voor kleine groepen. Je ontvangt MP3 bestanden ter ondersteuning en aanleren van de beoefening thuis.

 

Autogene Training is voor iedereen die diep wil leren ontspannen. Je leert, zeg maar, het UIT knopje vinden.

Meer informatie hierover volgt binnenkort. Je kunt altijd bellen voor meer informatie (0633642800).

 

 

 

 

 

Lestijden & Locatie

Neem contact op voor privélessen bij je thuis.

Aanmelden

Voor lesgeld, info of aanmelden, kun je

bellen: 06-33642800

of mailen naar: evvaa@live.nl
of info@evayoga.nl