(Hatha) YOGA

Hatha yoga is voor jong, ouder, man, vrouw, lenig of niet, beginner of gevorderde. Voor iedereen is het mogelijk yoga naar “eigen kunnen” te doen. Er is aandacht voor adem, ontspanning, souplesse, kracht en beweging. Kom thuis bij jezelf en ontdek wie je eigenlijk bent, diep van binnen.

In deze vorm van yoga wordt door lichamelijke, adem- en energetische oefeningen het denken tot rust gebracht. Lichaam en geest werken als een geheel en beïnvloeden elkaar over en weer.

Het “moeten” (prestaties leveren, vergelijken met anderen etc.) mag worden losgelaten.

Door yoga ontwikkel je zelfkennis en bewustzijn. Dit integreert zich gaandeweg in je leven zodat datgene wat zich in het leven voordoet bewust en meer ontspannen tegemoet getreden kan worden. Dit vergt training. De lessen dienen ervoor om jou gaandeweg inzicht te geven in hoe, hoe vaak en wat voor jou werkt en zo zul je een persoonlijke routine vinden waar je meteen en zeker later de vruchten van plukt.

Yoga betekent in balans komen. Door de oefeningen met volle aandacht uit te voeren ontstaat evenwicht, rust en harmonie. Als lichaam, adem en geest een eenheid vormen, beginnen de spieren beter samen te werken en raken ze bevrijd van overbodige spanning. Ook innerlijk heeft yoga een zelfde uitwerking (als je last hebt van onrust e.d.). Yoga bevordert de gezondheid en kan kwaaltjes helpen voorkomen of verminderen, bijv. vermoeidheid, slapeloosheid, hoofdpijn, rug- of schouderpijn. Laat het moeten maar los en leer (weer) voelen wat je lichaam je vertelt en heb geduld met jezelf.

Elke yogales wordt afgesloten met een complete ontspanning.

Raadpleeg bij twijfel altijd arts of specialist.

Yoga is voor iedereen met een nuchtere kijk op de wereld, een nuchtere interesse in yoga, besef van eigen verantwoordelijkheid, zorg voor je gezondheid en welzijn, en compassie met alles wat het leven te bieden heeft. Yoga is geschikt voor jong en oud. Voor iedereen met minimaal een redelijke gezondheid.

Yoga gaat uit van het zelfherstellend vermogen van het lichaam en werkt preventief, maar kan ook ondersteunend werken bij een genezingsproces.

Lestijden en Locatie

 

Lestijden:

Maandag 13.30 + 18.30 uur

Dinsdag 18.30 uur

Woensdag 20.30 uur

 

Voorjaar 2023:

van 13 februari t/m 17 mei

 

Zomeryoga 2023:

In juli en augustus op zaterdag 9.30-10.30 uur, voor iedereen (beginners/gevorderden).

Meld je aan voor de ZOMERYOGA app-groep en je ontvangt een week van tevoren (vrijblijvend) info over de daaropvolgende zaterdagles. De locatie is ofwel in mijn yogastudio of elders in de buurt, binnen of buiten.

Voeg mij toe aan je contacten: 06-33642800 en meld je aan voor de app-groep. Mailen kan ook (eevvaa@live.nl) of bel.

 

 

Najaar 2023:

4 september tot 23 november

 

 

Leslocatie:

Dorpshuis de Lindehof,
Spijkse Kweldijk 53,
4212 CX Spijk gem. Lingewaal

Aanmelden/info/lesgeld:

06-33642800/eevvaa@live.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden

Voor lesgeld, info of aanmelden, kun je

bellen: 06-33642800

of mailen naar: evvaa@live.nl
of info@evayoga.nl